Bahan-bahan untuk 3 biji kek kecil:
- 50 gm gula
- 5 gm garam
- 6 biji telur
- 20 gm butter – cairkan
- 200 gm tepung gandum
- 500 ml susu segar
- chocolate frosting secukupnya (boleh juga guna perisa lain).
Cara-cara:
- Campur butter dengan gula, garam dan masukkan telur satu per satu, kacau sebati.
- Masukkan tepung dan susu, kacau sebati.
- Tapis bancuhan tadi.
- Panaskan non-stick pan / kuali leper. Griskan dengan sedikit minyak / butter, dan masukkan satu sudu makan adunan tadi, ratakan nipis-nipis.
- Biarkan kekuningan, angkat.
- Letak satu lapis crepe, sapu sikit chocolate frosting di atasnya. Lepas itu tutup dengan satu crepe, sapu chocolate lagi. Ulang benda yang sama sampai habis.
- Salut keseluruhan kek dengan lebihan chocolate frosting tadi.
- Masukkan dalam peti ais. Bila dah sejuk, boleh makan.